Geschillen |

Geschillen

In samenwerking met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis heeft de VPVB - de voorloper van de Vakgroep Parket - zich in 2003 aangesloten bij de Geschillencommissie Klussenbedrijven. Elk lid van de Vakgroep Parket is bij deze Geschillencommissie *) aangesloten. Dat is voor u en voor het parketvloerenleggersbedrijf een garantie, dat de gemaakte afspraken over en weer worden nagekomen.

Waar gewerkt wordt, kunnen fouten gemaakt worden. Een parketvloerenleggersbedrijf, dat lid is van de Vakgroep Parket, zal een gemaakte fout zonder meer willen herstellen. Maar het kan zijn, dat u als opdrachtgever er samen met het parketvloerenleggersbedrijf niet helemaal uitkomt. De Geschillencommissie Klussenbedrijven kan dan voor beide partijen de oplossing bieden. Daarbij speelt redelijkheid en billikheid een belangrijke rol.

Het grote voordeel is, dat deze procedure minder zwaar en minder langdurig is, dan bij een geding voor de burgerlijke rechter. Ook de kosten zijn laag, omdat gewerkt wordt zonder advocaten.

De Geschillencommissie Klussenbedrijven is voor u van belang, omdat:

Enkele voorbeelden van zaken, die voorgelegd kunnen worden aan de Geschillencommissie Klussenbedrijven:

Uiteraard verdient het verre de voorkeur om géén gebruik te hoeven maken van de service van de Geschillencommissie. Maar bij een lid van de Vakgroep Parket hebt u de zekerheid, dat de Geschillencommissie Klussenbedrijven desgewenst een oplossing kan bieden.

Wilt u weten hoe de Geschillencommissie Klussenbedrijven werkt, klik dan op www.sgc.nl

*) deze geschillencommissie werkt ook voor klussenbedrijven, die lid zijn van de VLOK Branchevereniging voor Klussenbedrijven

naar begin pagina